חיפוש
חיפוש

איך מדפיסים על פרספקס שקוף?

פרספקס הפך לחומר מבוקש מאוד בשנים האחרונות עקב היתרונות הרבים שלו, בייחוד אל מול זכוכית שהיא המתחרה הראשית לו. ניתן לעצב אותו לכדי מוצרים שונים, להיעזר בו בבנייה ואף להרכיב ממנו לוחות מגני קרינה. הנה המידע שיש להכיר על זכוכית אקרילית.

 

מהו פרספקס?

פרספקס הינו סוג של זכוכית אקריל שקופה. שם המוצר ניתן לו על ידי החברת המקורית שהמציאה את המוצר, בבריטניה בשנת 1933. כיום משתמשים בפרספקס במגוון מוצרים ותחומים שונים והוא הפך להיות חומר פופולרי ביותר. אחד היתרונות הגדולים שיש לפרספקס הוא היותו דומה לזכוכית אך קל ממנה בצורה משמעותית.

הוא גם חזק יותר ועמיד מאשר זכוכית שיכולה להיסדק או להישבר בקלות רבה. יתרון נוסף הוא כי קל ופשוט לייצר אותו, ועקב גמישותו ניתן לעצב אותו בקלות כך שיתאים למוצר אליו הוא מתחבר. הוא בטיחותי ומחזיק מעמד לשנים רבות.

 

איך ניתן להשתמש בפרספקס?

כיום ניתן להשתמש בפרספקס ולעצב אותו לכדי כל מטרה שתצטרכו. ניתן להפוך אותו למבודד רעש, לחוסם שמש ולמחזר אותו כך ששימוש בו מבטיח מינימום של פסולת תעשייתית. כיוון שלוחות פרספקס מסננים קרני UV מהשמש, בשילוב היתרונות שצוינו קודם, נעשה בהם שימוש באתרי בנייה על ידי קבלנים ובעלי מקצוע רבים בתחום בניית בתים.

בלוחות פרספקס עושים שימוש גם בתחום הרפואה, האבטחה, תעשיות שלטים ועוד תחומים רבים נוספים. ניתן גם לעשות הדפסה על פרספקס, שמקנה לכל תמונה מראה יוקרתי וחדשני עקב השקיפות והצורה בה הוא בנוי.

 

היכן משיגים פרספקס?

כיום ניתן להשיג לוחות פרספקס במגוון חנויות. אפשר אפילו למצוא חנויות שמוכרות את המוצר אונליין אך כיוון שיש חשיבות לסוג הלוח, הגודל ומטרת השימוש בו מומלץ ללכת ולבדוק מהו המוצר לפני שמזמינים. מרבית הלוחות בקטלוגים מתחלקים לפי צבע או לפי איכות שונה כמו למשל לוחות אקוסטיים או לוחות עבים כאשר רובם, מעבירים עד 92% של אור וחסינים בפני קרינת השמש (UV). ניתן גם למצוא מוצרי פרספקס מוכנים כמו סטנדים, מעמדי שלטים, תגיות וכו'.

 

עיצוב הפרספקס

במידה ורכשתם לוחות פרספקס במטרה לייצר את המוצר שתכננתם לבד, תצטרכו למצוא מכשירי עיבוד בלייזר. כיוון שמדובר בחומר תרמו-פלסטי, ניתן לכופף אותו בעזרת חום ועל ידי סימון קווי קיפול או בעזרת תבניות תלת מימד ותנורים ייעודיים. השיטה הראשונה לעיצוב היא בעזרת חיתוך בלייזר, שיטה שנחשבת מהירה, יעילה ונקייה.

בשיטה זו, נעשה שרטוט ממוחשב שיועבר ללוחות של עד 20 מ"מ עובי דרך מכונת לייזר, שיטה זו מקנה גימור איכותי ומונעת פעולות עיבוד נוספות של החומר. השיטה השנייה היא צריבה או חריטה בלייזר והיא מתייחסת לצריבה שנעשית על פני שטח הלוח. השימוש בה נעשה כאשר מעוניינים לסמן מוצרים, להוסיף מידע וכדומה.

עיצוב פרספקס

באותו נושא